Back

COL·LEGI SANT ERMENGOL

El Col·legi Sant Ermengol, situat a la parròquia d'Andorra la Vella al lloc anomenat Roc de Sant Pere, és, en virtut de l’acta Fundacional signada l’1 de maig de 1965 per S.E. Rvdma. Monsenyor Ramon Iglesias Navarri, Bisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, una Institució dedicada a l’ensenyament i formació de la joventut andorrana, que es basa en els principis de l’Església catòlica, és propietat del Poble Andorrà, i en la seva representació, del Patronat Rector.

En la seva obertura, la gestió es confià a la Congregació Salesiana. No obstant, després de 50 anys, l’Institut de Germanes de la Sagrada Família d’Urgell, s’encarrega  des del juliol del 2016, de la gestió i la direcció del centre.

El 17 d’octubre de 1966 es féu la inauguració del primer edifici, anomenat Fundacional. Posteriorment el col·legi ha anat ampliant les seves instal·lacions, destacant la inauguració de la piscina coberta i climatitzada al 1981 i la de l’edifici Falgueró, al 1996. 

Amb data 16 de juny de 1976 el Patronat signà un conveni amb el Consell de les Valls en el qual el Consell (actualment el Govern) subvenciona l’ensenyament de l’escola. 

Actualment el col·legi Sant Ermengol, és un centre oficialment reconegut i autoritzat per a impartir dues línies de 2n cicle d’Educació Infantil, dues línies d’Educació Primària, dues d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) i les modalitats de Batxillerat de Ciències, Tecnologia, Humanitats i Ciències Socials. 

CENTRES EDUCATIUS SAGRADA FAMÍLIA D'URGELL

Els centres educatius Sagrada Família d’Urgell neixen gràcies al compromís d’Anna Maria Janer Anglarill davant de les necessitats dels seus germans. En una època de guerres, patiment i precarietat, Anna Maria, amb les seves companyes, atén els germans més vulnerables de la societat. El 29 de juny de 1859, funda l’Institut de Germanes de la Sagrada Família d’Urgell, dedicat a l’atenció d’ancians i malalts i a l’educació d’infants i joves. 

Actualment, els centres educatius i assistencials vinculats a l’Institut de les Germanes de la Sagrada Família d’Urgell són presents en 11 països. 

Coneix el caràcter propi dels centres educatius Sagrada Família d’Urgell AQUÍ