Back

COL·LEGI SANT ERMENGOL

El col·legi Sant Ermengol situat a la parròquia d’Andorra la Vella al lloc anomenat Roc de Sant Pere, és en virtut de l’acta Fundacional signada l’1 de maig de 1965 per S.E. Rvdma. Monsenyor Ramon Iglesias Navarri, Bisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, una Institució dedicada a l’ensenyament i formació de la joventut andorrana, que es basa en els principis de l’església catòlica, és propietat del Poble Andorrà, i en la seva representació, del Patronat Rector.

El 3 d’octubre de 1966, s’inicia el primer curs escolar de la seva història, amb 70 alumnes: 9 interns, 51 migpensionistes i 10 externs. En la seva obertura, la gestió es confià a la Congregació Salesiana. No obstant, després de 50 anys, l’Institut de Germanes de la Sagrada Família d’Urgell, s’encarrega  des del juliol del 2016, de la gestió i la direcció del centre.

El 17 d’octubre de 1966, amb la presència de les principals autoritats del país, es féu la inauguració del primer edifici, anomenat Fundacional. Aquest immoble acull actualment les etapes de primària, ESO i batxillerat.  

Al 1972, es realitzen les obres del pati cobert. Posteriorment el col·legi ha anat ampliant les seves instal·lacions, destacant la inauguració de la piscina coberta i climatitzada al 1981 i la de l’edifici Falgueró (educació infantil), al 1996. Els treballs de construcció d’aquest edifici es van iniciar al 1994.

Al 1976, es celebra el 10è aniversari del col·legi amb la publicació d’una memòria que recull els trets fonamentals de la fundació evolució i vida de la institució. Aquell mateix any, amb data 16 de juny, el Patronat signà un conveni amb el Consell de les Valls en el qual el Consell (actualment el Govern) subvenciona l’ensenyament de l’escola. 

Durant l’estiu de 1977 es realitza el primer torn de colònies a Castellnou de Bages. Serà l’origen del grup de l’esplai de Sant Ermengol conegut com a “Castellnou.”

Al 1983, el col·legi s’afilia al Secretariat de l’Escola Cristiana de Catalunya.

Al gener del 2001, entra en funcionament la nova cuina del centre. Es completa així la nova reestructuració de cuina, menjador d’alumnes i del personal de l’escola. Els treballs també serveixen per reformar i enjardinar l’entra.

Actualment el col·legi Sant Ermengol, és un centre oficialment reconegut i autoritzat per a impartir dues línies de 2n cicle d’Educació Infantil, dues línies d’Educació Primària, dues d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) i les modalitats de Batxillerat de Ciències, Tecnologia, Humanitats i Ciències Socials. 


CENTRES EDUCATIUS SAGRADA FAMÍLIA D'URGELL

Els centres educatius Sagrada Família d’Urgell neixen gràcies al compromís d’Anna Maria Janer Anglarill davant de les necessitats dels seus germans. En una època de guerres, patiment i precarietat, Anna Maria, amb les seves companyes, atén els germans més vulnerables de la societat. El 29 de juny de 1859, funda l’Institut de Germanes de la Sagrada Família d’Urgell, dedicat a l’atenció d’ancians i malalts i a l’educació d’infants i joves. 

Actualment, els centres educatius i assistencials vinculats a l’Institut de les Germanes de la Sagrada Família d’Urgell són presents en 11 països. 

Coneix el caràcter propi dels centres educatius Sagrada Família d’Urgell AQUÍ.


FAMÍLIA JANERIANA

Visita la web familiajaneriana.org per a més informació.